Hulp voor partner van verslaafde...
Aan de slag
Vergoed door je zorgverzekeraar
24/7 ondersteuning
Vestiging in Hilversum, Breda en Hoorn
eigen begeleider
Wat kun je doen?
Waarom hulp zoeken als partner van een verslaafde?

Tips voor partners van verslaafden
- Zoek steun voor jezelf
Je hoeft het niet alleen te doen. Er zijn verschillende zelfhulpgroepen en professionele hulpinstanties die je kunnen ondersteunen. Zo kun je leren hoe je het beste om kunt gaan met de verslaving van je partner en tegelijkertijd voor jezelf zorgen. Enkele zelfhulpgroepen in Nederland zijn: - Al-Anon: Een organisatie voor familie en vrienden van mensen met een alcoholverslaving.
- Familieledenverslaafden.nl: Voor familieleden en partners van mensen met verslavingsproblemen.
- Communiceer open en zonder oordeel
Probeer open en eerlijk te praten met je partner over zijn of haar verslaving, maar zonder oordeel. Het kan helpen om je zorgen te uiten op een niet-confronterende manier, zodat je partner niet het gevoel heeft aangevallen te worden. Geef aan dat je wilt helpen en dat je achter hem of haar staat.
- Stel grenzen voor jezelf
Het is belangrijk om te beseffen dat je de verslaving van je partner niet kunt oplossen. Het is essentieel om gezonde grenzen te stellen, zodat je jezelf niet volledig verliest in het probleem van de ander. Dit helpt niet alleen jou, maar ook je partner om te begrijpen dat er consequenties zijn voor hun gedrag.
- Betrek een derde partij voor hulp
Hulp van een professional kan een enorm verschil maken in het omgaan met de verslaving van je partner. Bij Phase 1 Herstel Begeleiding bieden we niet alleen intensieve behandelingen voor verslaafden, maar ook ondersteuning voor partners en naasten. Dit kan bestaan uit adviesgesprekken, therapie voor partners of zelfs gezamenlijke sessies met je partner om het herstelproces te bevorderen.

Ondersteuning bij Phase 1 Herstel Begeleiding
Bij Phase 1 Herstel Begeleiding bieden wij een uniek traject waarbij we zowel de verslaafde als de naasten ondersteunen. Wat ons traject uniek maakt, is dat we begrijpen dat verslaving niet in isolatie plaatsvindt. De naasten spelen een cruciale rol in het herstelproces, en daarom bieden wij hen begeleiding om sterk en betrokken te blijven. Ons traject omvat:
- Ondersteuning tijdens de behandeling van je partner: We betrekken jou actief bij het hersteltraject van je partner, zodat je weet hoe je het beste kunt ondersteunen zonder jezelf te verliezen.
- Therapie en begeleiding voor naasten: Jij verdient ook hulp en ondersteuning. Onze therapeuten en begeleiders staan klaar om je te helpen omgaan met de uitdagingen van een verslavingsrelatie.
- Langdurige begeleiding na behandeling: Onze hulp houdt niet op na de behandeling. Ook na het herstel blijven we je ondersteunen, zodat jij en je partner samen kunnen werken aan een gezonde toekomst.
Zelfhulpgroepen en externe ondersteuning
Naast onze professionele hulp, zijn er in Nederland diverse zelfhulpgroepen en organisaties die steun bieden aan partners van verslaafden. Dit zijn waardevolle gemeenschappen waar je ervaringen kunt delen met anderen die in dezelfde situatie zitten. Denk hierbij aan:

- Nar-Anon: Een zelfhulpgroep voor familieleden en vrienden van mensen met een verslaving aan drugs.
- Stichting Naast: Deze organisatie biedt hulp aan naasten van mensen met verslavingsproblematiek, via o.a. bijeenkomsten en informatie.
Plan een gratis gesprek
Als je merkt dat de verslaving van je partner een zware tol eist op je leven, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Bij
Phase 1 Herstel Begeleiding bieden we een gratis en vrijblijvend gesprek aan waarin we samen met jou bekijken wat de beste stappen zijn om jou en je partner te ondersteunen.
