Interventies om de naasten te helpen

Interventies zijn ingrijpend. Je maakt de keuze om ons te vragen je verslaafde broer, zus, moeder, vader, partner, vriend of vriendin te gaan laten inzien dat behandeling nodig is. Daarom geloven we dat we er vooral ook voor jou zijn in dit proces...

Meer informatie...

Neem contact met ons op en je hoort binnen 24 uur van ons!

Intensieve ondersteuning

Volledige begeleiding 24 uur per dag

Direct opname mogelijkheden

Uitgebreid naasten programma

Hoe verloopt een interventie van Phase 1?

Voordat we daadwerkelijk overgaan tot de interventie, maken we samen een afspraak om te praten over de problematiek van de betrokkene, hoe jij er in staat en wat jouw verwachtingen zijn. Dit zogenaamde intake gesprek doen we altijd samen met alle naasten.
 
Voor een succesvolle interventie is het belangrijk om zoveel mogelijk naasten aanwezig te hebben bij de interventie zelf. Het idee hierachter is om de verslaafde betrokkenen zo te laten zien hoeveel liefde er is voor hem of haar.

Tijdens de intake bekijken we samen wat de beste aanpak voor behandeling zal zijn. Phase 1 heeft connectie met zeer veel verschillende behandel-centra en omdat we ook onze eigen kliniek hebben, kan er snel gehandeld worden. 

Een intake is altijd gratis...

"To create change, one first has to establish awareness..."

Hoe werkt een interventie en waar moet je rekening mee houden?

Een antwoord op machteloosheid...

Je weet dat een dierbare verslaafd is en ziet dat het steeds slechter gaat met hem of haar. De juiste hulp bieden is niet makkelijk, want je wilt je dierbare niet voor het hoofd stoten. Toch is een interventie noodzakelijk om je dierbare te helpen en te behoeden voor nog meer schade.

Een interventie is een ingrijpende doch liefdevolle en effectieve manier om een verslaafde bewust te maken van de ernst van zijn of haar probleem en zich open te stellen voor hulp door ons en de familie. Door middel van een professionele interventie doen wij alles om de juiste behandeling, voor de verslaafde in gang te zetten Wil jij ingrijpen met een interventie? Samen met familie, vrienden of collega’s brengen we van tevoren de problemen in kaart. We zorgen ervoor dat een interventie op een krachtige, respectvolle manier plaatsvindt. 9 op de 10 interventies leiden tot het aanvaarden van hulp. Het is een grote, moeilijke stap, maar het resultaat mag er dus zijn.

Tijdens een interventie wijzen we je dierbare op de nadelige effecten van zijn of haar gedrag. Dit doen we met liefdevolle getuigenissen van familie, vrienden en/of collega’s die laten zien hoe de gevolgen voor hen zijn. Het is een eerste stap om jouw dierbare te helpen.

Wees niet bang dat een interventie voelt als verraad. Achteraf is je dierbare je dankbaar.

Wat is een interventie?

Bij een interventie confronteren we jouw dierbare met de gevolgen van zijn of haar verslaving. Dit gebeurt altijd vanuit liefde en mededogen; om te laten zien dat het ook anders kan. Hoe een interventie precies verloopt, hangt af van verschillende dingen. Zo kan het zijn dat de verslaafde helemaal niet inziet dat het zo niet langer kan. Of dat hij of zij de hoop op herstel allang heeft opgegeven. Een interventie is geschikt voor iedereen, of het nu je kind, partner, ouder of werknemer is. 

Wat is het doel van een interventie?

Een interventietraject kan worden ingezet als de persoon in kwestie niet geholpen wil worden. In het algemeen wordt ervan uitgegaan dat iemand met een verslavingsprobleem zich alleen wil laten helpen als hij in vele opzichten aan de grond zit en geen enkele uitweg meer ziet. Voorbeelden van dieptepunten zijn: het kwijtraken van je baan of je huis, een verbroken relatie of mentaal en fysiek instorten. Een zogenaamd dieptepunt wordt “hitting rock bottom” genoemd. Maar het is niet nodig te wachten tot persoonlijke of zakelijke tragedies een feit zijn.

Op zo’n moment ziet iemand waarschijnlijk niet in dat het zo niet langer kan. Of misschien ziet degene het probleem wel in, maar heeft hij de hoop op enige mogelijkheid om anders te kunnen leven opgegeven. De omgeving begrijpt zijn verslaving niet. Dat weet hij zeker. De voorafgaande zorgtrajecten zijn hiervan het bewijs. Uw kind, ouder of partner heeft extra bijzondere hulp nodig om dit probleem met alles wat er in ons is, samen aan te gaan.

Het doel van de interventie is dan ook om hem/haar te confronteren met de gevolgen van zijn/haar verslaving, maar zeker ook zijn/haar omgeving, maar ook om duidelijk te maken dat het anders kan worden. Dat ze beter kunnen worden. De interventie is altijd vanuit liefde en mededogen.

Ervaringen van mensen bij Phase 1

Phase 1 helpt u ook als naaste

We begrijpen als geen ander hoe het voor u is als naaste. De frustratie, de pijn, het verdriet.... de machteloosheid. We helpen graag. Of die hulp nu bestaat uit het in gesprek gaan met uw verslaafde naaste om hem of haar te laten inzien dat het belangrijk is om aan zichzelf te gaan werken, het verzorgen van een behandeling, het bieden van een veilige plek om aan herstel te werken of om u te helpen met uw proces. Welke hulp heeft u nodig? Maak uw keuze door op één van onderstaande buttons te klikken...

"Interventies om de naasten te helpen..."

Interventies zijn ingrijpend. Je maakt de keuze om ons te vragen je verslaafde broer, zus, moeder, vader, partner, vriend of vriendin te gaan laten inzien dat behandeling nodig is. Daarom geloven we dat we er vooral ook voor jou zijn in dit proces...

Meer informatie...

Neem contact met ons op en je hoort binnen 24 uur van ons!
Share by: